Počúvajte Rádio Regina Stred, pošlite nám svoje obľúbené recepty a môžete získať predmety s logom Pečie celé Slovensko
Samotné pečenie nám potrvá 15 minút, ale aj napriek tomu si na makovú tortu s mangom a marakujou musíte vyhradiť veľa času. Bez chladenia a čakania sa v tomto prípade nepohnete ďalej. Ale oplatí sa to. Jedinečná chuť torty pomohla Stanislave Obžerovej z Turia pri Žiline dostať sa až do „stanu v Bernolákove“. V televíznej šou Pečie celé Slovensko obstála so cťou. Mariane Kovačechovej ponúkla Stanislava niekoľko zaujímavých receptov zo svojej kuchyne. A čo na prípravu spomínanej makovej torty s mangom a marakujou potrebujeme?
Makova torty s mangom a marakujou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.Budeme potrebovať:
Cesto:
- 80 g polohrubej múky
- 30 g mletého maku
- 1 ČL PDP
- 1 vajíčko
- 75 g kryštálového cukru
- 40 g oleja
- 80 g kyslej smotany 16 percent
- citrónová kôra
Plnka 1:
- 90 g mangového pyré
- 60 g marakujového pyré
- 1 vajíčko
- 75 g masla
- 2 g plátkovej želatíny
- 60 g kryštálového cukru
Plnka 2:
- 112 g mascarpone
- 112 g kyslá smotana
- 45 g kryštálového cukru
- 75 g šľahačkovej smotany
- 3 g plátkovej želatíny
- 1 ČL maku
Plnka 3:
- 100 g mangového pyré
- 1,6 g plátkovej želatíny
POSTUP:
Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a mletým makom. Vajce vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a citrónovú kôru. Striedavo pridávame múku a kyslú smotanu a dobre premiešame. Vylejeme do tortovej formy s priemerom 22 cm a pečieme na 170 stupňov asi 15 minút.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju aspoň 10 minút napučať. Obe pyré v hrnci zohrejeme na 60 stupňov. Vajce vyšľaháme s cukrom a pomaly zalejeme na pyré. Celú zmes opäť zohrievame za stáleho miešania na 85 stupňov. Pridáme želatínu a premiešame. Zmes dáme bokom a necháme ju vychladnúť na 55 stupňov, pridáme maslo a premiešame tyčovým mixérom. Krém rovnomerne nalejeme na korpus, okolo ktorého obtočíme acetátovú fóliu a dáme do chladničky zatuhnúť.
Krém 2: Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Mascarpone a kyslú smotanu spolu zmiešame s cukrom. Smotanu na šľahanie zohrejeme na 50 stupňov a rozpustíme želatínu. Prilejeme ju do krému, premiešame a pridáme mak. Krém vylejeme do zachladnutú prvú vrstvu a opäť dáme do chladničky.
Krém 3: Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Mangové pyré zohrejeme na 85 stupňov a pridáme želatínu. Zmes vylejeme na zachladnutú tortu.