Pečieme so Stanislavou Obžerovou | Pečie celé Slovensko

Pečieme so Stanislavou Obžerovou | Pečie celé Slovensko

Počúvajte Rádio Regina Stred, pošlite nám svoje obľúbené recepty a môžete získať predmety s logom Pečie celé Slovensko

Samotné pečenie nám potrvá 15 minút, ale aj napriek tomu si na makovú tortu s mangom a marakujou musíte vyhradiť veľa času. Bez chladenia a čakania sa v tomto prípade nepohnete ďalej. Ale oplatí sa to. Jedinečná chuť torty pomohla Stanislave Obžerovej z Turia pri Žiline dostať sa až do „stanu v Bernolákove“. V televíznej šou Pečie celé Slovensko obstála so cťou. Mariane Kovačechovej ponúkla Stanislava niekoľko zaujímavých receptov zo svojej kuchyne. A čo na prípravu spomínanej makovej torty s mangom a marakujou potrebujeme?

Makova torty s mangom a marakujou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 80 g polohrubej múky
  • 30 g mletého maku
  • 1 ČL PDP
  • 1 vajíčko
  • 75 g kryštálového cukru
  • 40 g oleja
  • 80 g kyslej smotany 16 percent
  • citrónová kôra

Plnka 1:

  • 90 g mangového pyré
  • 60 g marakujového pyré
  • 1 vajíčko
  • 75 g masla
  • 2 g plátkovej želatíny
  • 60 g kryštálového cukru

Plnka 2:

  • 112 g mascarpone
  • 112 g kyslá smotana
  • 45 g kryštálového cukru
  • 75 g šľahačkovej smotany
  • 3 g plátkovej želatíny
  • 1 ČL maku

Plnka 3:

  • 100 g mangového pyré
  • 1,6 g plátkovej želatíny

POSTUP:

Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a mletým makom. Vajce vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a citrónovú kôru. Striedavo pridávame múku a kyslú smotanu a dobre premiešame. Vylejeme do tortovej formy s priemerom 22 cm a pečieme na 170 stupňov asi 15 minút.

Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju aspoň 10 minút napučať. Obe pyré v hrnci zohrejeme na 60 stupňov. Vajce vyšľaháme s cukrom a pomaly zalejeme na pyré. Celú zmes opäť zohrievame za stáleho miešania na 85 stupňov. Pridáme želatínu a premiešame. Zmes dáme bokom a necháme ju vychladnúť na 55 stupňov, pridáme maslo a premiešame tyčovým mixérom. Krém rovnomerne nalejeme na korpus, okolo ktorého obtočíme acetátovú fóliu a dáme do chladničky zatuhnúť.

Krém 2: Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Mascarpone a kyslú smotanu spolu zmiešame s cukrom. Smotanu na šľahanie zohrejeme na 50 stupňov a rozpustíme želatínu. Prilejeme ju do krému, premiešame a pridáme mak. Krém vylejeme do zachladnutú prvú vrstvu a opäť dáme do chladničky.

Krém 3: Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Mangové pyré zohrejeme na 85 stupňov a pridáme želatínu. Zmes vylejeme na zachladnutú tortu.

Makova torty s mangom a marakujou.jpg 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame