Pečieme so Simonou Sivákovou | Pečie celé Slovensko

Pečieme so Simonou Sivákovou | Pečie celé Slovensko

Počúvajte Rádio Regina Stred, pošlite nám svoje obľúbené recepty a môžete získať predmety s logom Pečie celé Slovensko

Medzi dvanástimi finalistami televíznej šou Pečie celé Slovensko zaujala aj mama dvoch detí: štvorročnej Júlie a neposedného dvojročného Janka. Viac sa však nielen o dnešnej kulinárskej ponuke, ale aj o samotnej súťažiacej - dozviete z rozhovoru Janky Bleyovej ...

Tuniakový tatarák s avokádom a limetkou

Tuniakovy tatarak s avokadom a limetou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budeme potrebovať:

  • čerstvý tuniak (200 g),
  • zrelé avokádo,
  • dijonskú horčicu,
  • sójovú omáčku,
  • sezamový olej,
  • limetkovú šťavu,
  • koriander,
  • soľ,
  • korenie,
  • olivový olej,
  • mikrozeleninu na dekoráciu…

Postup:

Tuniaka nakrájame na drobné kocky, premiešame s horčicou, sójovou omáčkou a sezamovým olejom. Avokádo nakrájame a pokvapkáme limetou. Na tanier vrstvíme avokádo a tuniaka, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme mikrozeleninou. Môžeme podávať spolu s hriankou.

Pošírované vajce s hráškovým pyré a parmezánom 

Posirovane vajce s hraskovym pyre a parmezanom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Budeme potrebovať:

  • Vajcia (4 ks),
  • mrazený hrášok (250 g),
  • maslo,
  • smotanu na šľahanie 33% (30 ml),
  • parmezán (30 g),
  • soľ,
  • biele korenie,
  • ocot na pošírovanie.

Postup:

Hrášok uvaríme do mäkka, rozmixujeme s maslom, smotanou a parmezánom na hladké pyré. Vajcia pošírujeme vo vode s octom 3 minúty. Na tanier dáme pyré, naň vajce, posypeme parmezánom a pokvapkáme olejom. Môžeme podávať s toustom.

Krém z karfiolu s parmezánovým chipsom

Krem z karfiolu s parmezanovym chipsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme:

  • Karfiol (1 malý),
  • cibuľu,
  • cesnak,
  • zeleninový vývar (500 ml),
  • smotanu na varenie (150 ml),
  • maslo,
  • soľ,
  • biele korenie,
  • muškátový oriešok
  • parmezán (50 g)

Postup:

Cibuľu a cesnak opečieme, pridáme karfiol, zalejeme vývarom a varíme 15 minút. Rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu a maslo, dochutíme soľou, korením a muškátom. Parmezán nastrúhame na plech a pečieme 6-7 minút do zlatista. Hotovú polievku podávame „s parmezánovým chipsom“.

Steak s omáčkou zo zeleného korenia a zemiakovým gratinom

Steak s omackou zo zeleneho korenia a zemiakovym gratinom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme:

  • Steak (4 ks po 180–200 g),
  • maslo,
  • olivový olej,
  • tymian,
  • cesnak,
  • soľ a korenie

Na omáčku:

  • nakladané zelené korenie (2 ČL),
  • hovädzí vývar (100 ml),
  • smotanu (100 ml),
  • brandy (voliteľné),
  • maslo

Gratin:

  • zemiaky (700 g), 
  • smotanu (200 ml),
  • cesnak,
  • syr (50 g),
  • soľ a muškát

Postup:

Gratin: Nakrájame zemiaky. Uložíme ich na plech. Smotanu zmiešame s cesnakom, soľou a muškátovým orieškom. Spolu to vylejeme na zemiaky a posypeme syrom, pečieme 45 minút pri 180 °.

Steak: opečieme na panvici s maslom, tymianom a cesnakom. Ak chceme, aby bol steak medium, tak ho opekáme z každej strany 2,5 minúty. Po opečení steak osolíme a okoreníme podľa chuti a necháme odpočívať cca 5 minút.

Omáčku pripravíme zo zeleného korenia, vývaru, smotany a masla.

Mandarínkový mousse s bielou čokoládou a crumble

Simona Siváková patrí k tým finalistkám veľkej televíznej šou PEČIE CELÉ SLOVENSKO, ktorú odchod z nej vonkoncom neznechutil. Veď od začiatku tvrdila, že variť a piecť pre ľudí, na ktorých jej záleží a ktorí navyše zakaždým dokážu oceniť jej kulinárske majstrovstvo, je pre ňu ten najväčší úspech. Aj pri poslednom recepte jej asistovala Janka Bleyová...

Mandarikovy mousse s bielou cokoladou a crumble Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • Mandarínková šťava (200 ml),
  • cukor (1 PL),
  • želatína (1 ČL),
  • biela čokoláda (100 g),
  • smotana na šľahanie (250 ml),
  • mandarínková kôra a kúsky mandarínky

Crumble:

  • maslo (50 g),
  • hladká múka (50 g),
  • hnedý cukor (30 g),
  • štipka soli

POSTUP:

Želatínu napučíme vo vode, mandarínkovú šťavu s cukrom zohrejeme a vmiešame tam želatínu. Pridáme roztopenú bielu čokoládu, necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme a jemne vmiešame do zmesi. Nalejeme do pohárikov, necháme stuhnúť 3 hodiny. Crumble upečieme dozlata a podávame navrch spolu s kúskami mandarínky.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame