Čo by ste zaradili medzi francúzske tradície?
Vášeň pre kulinárstvo? Módu? Cyklistickú Tour de France? Určite áno. Sylvia Hoffmannová nahrávala na stretnutí, kde sa spojili iné dve zvyklosti. I keď, ako zistila, je otázne, či sú čisto francúzske. Napríklad – je raclette francúzske jedlo?
Raclette a petang
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
foto: archív Alliance Francaise Banská Bystrica
Snímka 1 – Raclette – rozpustený syr. Aby sa nepoškodil povrch lopatky, syr treba zotrieť drevenou vareškou.
Snímka 2 – Dobrú chuť.... Raclette: špeciálny rozpustený syr na zemiakoch s prílohami.
Snímky 3-5 – Z petangového turnaja, ktorý pripravil petangový klub Guľomet Banská Bystrica v spoluprácu s Alliance Francaise.