Ako čo najzdravšie dopestovať hrozno a vyrobiť z neho víno?
O pestovaní hrozna a výrobe vína zdravým spôsobom sa Janka Grajciarová nedávno porozprávala s pestovateľom a vinárom Jánom Záborským z Brhloviec. V horúcom počasí, keď sa teploty šplhali nad 30 stupňov sa stretli medzi známymi brhlovskými skalnými obydliami, v príjemnom chládku vinárstva. S Jánom Záborským hovorili najmä o pestovaní, ktoré je založené na pozorovaní a o projekte biodiverzity na území, ktoré má približne 3 hektáre. Ako by definoval remeselné víno? A ako čo najzdravšie dopestovať hrozno a vyrobiť z neho víno, tak ako si to pamätáme z detstva?
Brhlovce Vinohrad
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
ilu. foto: pivnicabrhlovce.sk