Minulú sobotu mal magazín Štvorlístok pozmenenú podobu: vysielali sme ho v priamom prenose z 25. ročníka Festivalu ľudovej kultúry v Kokave nad Rimavicou. Venovali sme ho ľuďom, ktorí si vážia to dobré, čo nám zanechali naši predkovia. Pripomenuli sme mnohé z histórie tohto kraja, aj o tom, ako to domáci zúročujú. Po 11. Hodine, keď prišla na rad obľúbená rubrika Komu sa nelení sme ostali pri jedle a kuchyni. Presnejšie pri tradičnom jedle a to s ľuďmi, ktorým je blízke lebo ho dobre poznajú a nielen ostáva v ich jedálnom lístku, ale sa usilujú aj o jeho propagáciu. Postupne sa pri našom mikrofóne vystriedali viacerí členovia súťažného družstva amatérskych kuchárov – KOTOŠKÁRI.
Zostrih I
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ešte raz sa na chvíľu vrátime na 25. Ročník Festivalu ľudovej kultúry v Kokave nad Rimavicou, odkiaľ sme minulú sobotu vysielali magazín Štvorlístok. A v ňom rozhovory s členmi družstva Kotoškári, ktoré rozvíja kulinárske tradície tohto kraja a propaguje ich. Napríklad aj na rozličných podujatiach. A nemusí ísť vždy len o rodákov z Kotošky, ako sa v sobotu presvedčila aj Eva Faksová.
Zostrih II
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.