Aké sú tradičné fašiangové jedlá?
Viete čo sú to pochabie dni? Aktuálne ich prežívame, pretože hovoríme o fašiangoch. Tie sa začínajú sviatkom Troch kráľov a končia sa Popolcovou stredou. Bol to čas zábav, svadieb, zabíjačiek.
Dôležitou súčasťou tohto času boli obchôdzky s maskovanými postavami. Nechýbali masky turoňov, kôz, starých žien, prespaniek, mužov preoblečených za ženy, drotárov, kupcov a mnohých ďalších. Často sa fašiangové zvyky koncentrovali do posledného trojdnia pred Popolcovou stredou. Ako to kedysi vyzeralo cez fašiangy v Podkoniciach pri Banskej Bystrici, hovorí Anna Pasiarová.
Fašiangy v Podkoniciach Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
ilu. foto: tasr.sk