Tradičná zabíjačka so skúseným mäsiarom predstavuje síce kopu roboty, ale aj príjemne strávený deň s rodinou a priateľmi. V horehronskej Polomke zorganizovali tradičnú zabíjačku pre návštevníkov tamojšieho lyžiarskeho strediska. Zašla tam aj naša redaktorka Janka Mesiariková. Prehľad toho najdôležitejšieho na zabíjačku, ale i chutné zabíjačkové pochúťky jej poskytol Jozef Jágerčík, zberateľ tradícií a lokálny historik z Polomky.
Tradicna zabijacka I
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tí čo nepatria k vegetariánom, si iste z času na čas radi pochutnajú na jaterničke, klobáske, slaninke či iných zabíjačkových dobrotách. Väčšina však v dnešnej dobe už ani len netuší, čo všetko sa za pravou dedinskou zabíjačkou skrýva. V Polomke na Horehroní zorganizovala partia domácich pred pár dňami verejnú fašiangovú zabíjačku. Ošípaná mala približne 190 kilogramov a ako sme už počuli pred pesničkou, pri výrobe bravčových pochúťok mäsiarovi pomáhalo viacero dobrovoľníkov. S Jozefom Jágerčíkom, zberateľom tradícií a miestnym historikom z Polomky mapovala priebeh dedinskej zabíjačky Janka Mesiariková.
Tradicna zabijacka II
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.