Prečo nejeme jahňacie mäso?

Prečo nejeme jahňacie mäso?

 Zo 48 kilogramov mäsa, ktoré ročne skonzumuje priemerný Slovák, len 20 dekagramov predstavuje ovčie mäso. Podľa Zväzu chovateľov oviec a kôz je to žalostne málo a jeho členovia sa usilujú, aby sa spotreba jahňacieho a baranieho mäsa postupne zvýšila na 70 dekagramov až 1 kilogram na osobu a rok. Ako na to a v čom sú príčiny súčasného slabého záujmu o konzumáciu ovčieho mäsa? O tom sa Janka Mesiariková porozprávala s Igorom Nemčokom – predsedom Roľníckeho družstva Hron v Slovenskej Ľupči.

Prečo nejeme jahňacie mäso Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame