Hovorí sa, že mlieko je pre človeka od narodenia najprirodzenejšou potravinou. Mlieko a mliečne výrobky patria k najdôležitejším zdrojom živočíšnych bielkovín... Napriek tomu o nich kolujú rôzne mýty. Aká je skutočnosť? Martina Vršková - z Výs. ústavu živ. výroby v Nitre a gastroenterologička Iveta Valachová z DFN v BB odpovedali na otázky Gabriely Tomajkovej.
Fakty a mýty o mlieku I
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Slovensku má spotreba mlieka a mliečnych výrobkov mierne rastúcu tendenciu. Stále ho však pijeme menej, ako odporúča Svetová zdravotnícka organizácia. V konzumácii mlieka zaostávame aj za mnohými európskymi krajinami. Na túto tému sa Gabriela Tomajková rozprávala s gastroenterologičkou Ivetou Valachovou a s Martinou Vrškovou z Výs. ústavu živ. výroby v Nitre. Odpovedala aj na otázku, aký je rozdiel medzi mliekom z automatu a tým, ktoré si kúpime v obchode.
Fakty a mýty o mlieku II
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.