Reťazce aj pseudoodborníci nás presviedčajú o prospešnosti či škodlivosti potravín. Niekedy reklamným kampaniam uveríme, hoci s pravdivosťou nemajú nič spoločné. Okrem pečiva sa veľa hovorí o mäse a mäsových výrobkoch. Do akej miery sú tieto potraviny v jedálničku dôležité alebo nepotrebné? Ako vplývajú predsudky na ich spotrebu? Jeme inak ako kedysi? A čo sa zmenilo v našich nákupných a stravovacích zvyklostiach? O tom Gabriela Tomajková hovorila s Martinou Gondekovou z Výskumného ústavu živočíšnej výroby v Nitre a Ivetou Valachovou, gastroenterologičkou z Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.
Mýty a fakty o mäse I
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
K problematike mäsa sa stále zverejňujú nové, vraj „prevratné“ štúdie o jeho účinkoch na organizmus. Je pravda, že v minulosti bolo mäso kvalitnejšie? Gabriela Tomajková oslovila gastroenterologičku Ivetu Valachovú z banskobystrickej detskej nemocnice a Martinu Gondekovú z Výskumného ústavu živočíšnej výroby v Nitre.
Mýty a fakty o mäse II
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.