Ak ste našimi pravidelnými poslucháčmi, dozaista viete, že oceníme všetky vaše tipy, telefonáty, maily, ktorými tvoríte vašu – verím, že obľúbenú reláciu – sobotňajší magazín Štvorlístok. A preto sa moderátor Peter Zemaník mohol spoľahnúť na vašu pomoc v podobe dobrých rád a receptov aj minulý týždeň. Keďže je jeseň už tradične obdobím zberu úrody, bilanciou záhradkárov a pestovateľov, rozhodol sa s vašou výdatnou pomocou venovať spracovaniu jesennej zeleniny z vašich záhrad. Vrcholí sezóna tekvice, cvikly, kapusty a zo všetkých týchto nádherných plodov sa dajú vytvoriť nemenej nádherné pochutiny. K niektorým vašim receptom a tipom sa dnes vraciame.
Cvikla Tekvica I
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Jesenná zelenina v sebe obsahuje nemalé množstvo vitamínov a živín, ktoré sa najlepšie uchovávajú v surovom stave a tak by sme ich, podľa možnosti, mali aj konzumovať. Jeden z receptov, o ktorý sa poslucháči podelili v sobotnom magazíne Štvorlístok, je práve o tom, ako si môžete pochutiť na surovej šťave z cvikly. Ale receptov na spracovanie cvikly i tekvice bolo oveľa, oveľa viac. Presvedčil sa o tom aj Peter Zemaník, ktorý magazín s pomocou vás, poslucháčov, pripravoval.
Cvikla Tekvica II
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.