Keď som v Krásne nad Kysucou hľadala šikovného a známeho kuchára, dostala som tip na Antona Ďuranu.
Vraj jeho polesníky sú chýrečné, presvedčili sa o tom už aj návštevníci viacerých verejných podujatí. Pred stánkom Antona Ďuranu sa vraj vždy vinie najdlhší rad hladošov. Názov „polesníky“, je samozrejme nárečový.
Anton Ďurana Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny: Zemiaky, múka, vajíčka, cibuľa, cesnak, majoránka, oravská slanina, soľ.
Postup: Zemiaky nastrúhame – dve tretiny najemno na trelku, jednu tretinu na vlásočnice. K zemiakom pridáme múku a vajíčka – tie podľa odhadu a chuti. (Na 25 kg nastrúhaných zemiakov aj 40 vajec.) Masu dochutíme cibuľou a cesnakom (pán Ďurana toho dáva dosť veľa), majoránom, pridáme aj najemno nakrájanú oravskú slaninu (na 1 kg zemiakov 20 dkg neopraženej slaniny). A ešte soľ.
Ilustračné foto: www.kysuckypolesnik.sk