S 1. aprílom vstúpilo do platnosti vykonávacie nariadenie EÚ. Ním sa ustanovujú pravidlá pre uvádzanie krajiny pôvodu hydinového i ďalších druhov mäsa. Ako zmeny v označovaní vnímajú slovenskí spracovatelia hydiny? Čo všetko my zákazníci vyčítame po novom z etikety na predávanom mäse? Ako rozpoznáme nebalenú čerstvú hydinu slovenského pôvodu od zahraničnej? A ako zmeny ovplyvnia cenu i podiel domácich produktov v obchodoch. O tom všetkom sa s Danielom Molnárom z Únie hydinárov Slovenska rozprávala Gabriela Tomajková.
označovanie hydinového mäsa 1
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Hydinári dlhodobo upozorňovali na náš nižší lokálpatriotizmus pri nákupe potravín, v porovnaní napr. s Rakúskom. Jedným z dôvodov je fakt, že máme problém zistiť ich pôvod. Od 1. apríla sa mení spôsob uvádzania krajiny pôvodu pre mäso. Únia hydinárov Slovenska túto zmenu víta. Martiny Gondekovej z Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra – Výskumného ústavu živočísnej výroby z Nitry a Daniela Molnára z Únie hydinárov Slovenska sa pýtala Gabriela Tomajková.
označovanie hydinového mäsa 2
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.