Sú veci, s ktorými sa stretávame 365x do roka. Veci, ktoré patria ku každodennému životu. Napríklad chlieb.
Tento týždeň pred desiatou sledujeme, ako sa pečie. Zatiaľ sme sa dozvedeli, ako sa robí kvások a cesto, ako sa z cesta stane surový chlebík, ktorý ešte musí ďalej kysnúť v ošatke. Sylvia Hoffmannová sa v pekárni v Liptovskom Ondreji spolu s majiteľkou Vierou Droppovou potom pozerala, ako sa chlieb za pomoci pekárky Emy Uličnej dostáva do pece. Pritom sa v miestnosti občas ozýva začvirikanie. To však nespievajú vtáci, to je výstražný signál stroja – ako vysvetľuje pekár Andrej Račko:
221401020950-hoff-v-pekarni-lipt-ondrej-3-PREDPO Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Chlieb sa v tejto chvíli pečie. Aký nakoniec bude - a ako by sme ho mali uchovávať, aby vydržal čo najdlhšie, o tom bude hovoriť v zajtrajšej časti cyklu 5x1 téma.