Vápnenie pôdy | Cesnak | Hnojivo z droždia | Kalina obyčajná
Dnes pošteklíme vaše chuťové poháriky, pretože zavítame k spracovateľke jedlých gaštanov. Neskorá jeseň sa jej spája práve s pečením gaštanov na ohni. No a ako sa dajú gaštany spracovať okrem klasického pečenia? Dozviete sa v nasledujúcich minútach.
Spracovanie jedlych gastanov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Počuli ste už o vápnení pôdy? Prečo ho treba vykonávať, zistíme v dnešnej rubrike o záhrade.
Vapnenie pody Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Jeseň je obdobím, keď sa častejšie stretávame s rôznymi respiračnými ochoreniami. Ak si chcete podporiť imunitu, môžete siahnuť aj po cesnaku. Aby vo vašej záhrade nechýbal ani v ďalšej sezóne, nemali by ste zabúdať na jeho jesennú výsadbu. Aký cesnak je na to vhodný? Poradí nám odborník.
Aky cesnak je vhodny na vysadbu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak ste už svoju záhradu zazimovali, teraz sa môžete venovať vzdelávaniu. Verím, že vás inšpirujeme aj my. Pripravte si teda pero a papier, poradíme vám, ako si v ďalšej sezóne môžete vyrobiť hnojivo z droždia, ktoré robí doslova zázraky. Posilňuje koreňový systém, stimuluje rast a pomáha rastlinám tvoriť viac plodov.
Hnojivo z drozdia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Slovensku nie je tradícia konzumovať plody kaliny. Keď by sme však vycestovali na Ukrajinu, do Ruska, Litvy či Estónska, zistili by sme, že tieto plody tam bežne predávajú na tržniciach alebo servírujú v reštauráciách k mäsu. Závisí to síce od počasia, ale podľa odborníka na divoké jedlé rastliny môžeme plody kaliny nájsť v prírode počas neskorej jesene a dokonca aj v zimných mesiacoch. Prečo sa ich oplatí konzumovať? Zistíme v dnešnej rubrike o záhrade.
Kalina obycajna Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
autorka: Alžbeta Beňová
ilu. foto: pexels.com