Aké podmienky musí spĺňať predajca?
Možno aj vy poznáte vo svojom okolí ľudí, ktorí vyrábajú poctivé domáce potraviny, pestujú prírodným spôsobom, či pečú chlieb, ale so svojimi výrobkami sa nedokážu dostať do bežnej obchodnej siete. Pre takýchto miestnych producentov, je výborná príležitosť regionálny trh. Vznikajú postupne aj na strednom Slovensku a svoje prvé narodeniny nedávno oslávil lokálny trh v Haliči, v okrese Lučenec. Zakladateľky Jarmila Smugalová a Henrieta Čemanová tu vytvorili komunitu predajcov, ktorí prinášajú ľuďom čerstvé, dostupné, domáce potraviny. Aké podmienky musí spĺňať predajca, aj to bola otázka Janky Grajciarovej pre spoluzakladateľku trhu Henrietu Čemanovú.
Ako zalozit lokalny trh
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
ilu. foto: FB/ Múzeum Csontváry a Kaviareň Céder