Múčne červy slovenskí pekári nechcú. Prečo ich EÚ povolila? | Európa dnes

Múčne červy slovenskí pekári nechcú. Prečo ich EÚ povolila? | Európa dnes

A čo si myslíte o prášku z lariev hmyzu vy? 

Jednou z tém posledných mesiacov je používanie múčnych červov v pekárenských výrobkoch. Pridávať do svojich výrobkov múku, respektíve prášok z hmyzu, slovenskí pekári odmietli. Prídavok takéhoto prášku, po ošetrení UV žiarením, v istom množstve do vybraných potravín povolila vo februári Európska komisia. Alexander Ernest sa o téme rozprával s europoslancom Michalom Wiezikom a riaditeľom Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov Milanom Lapšanským.

AVIZO NA PODCAST: Mucne cervy slovenski pekari nechcu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


A čo si myslíte o prášku z lariev hmyzu vy? Vypočujte si kompletnú 25-minútovú časť podcastu Európa dnes na našich dostupných podcastových platoformách, na webe Rádia Regina Stred v sekcii Podcasty, ale aj v archíve.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame